STOP wycince Polski

dodano 2017-03-19 22:24 w kategorii: Informacje

W dniu 19 marca 2017 r. w Zielonej Górze odbyła się manifestacja pod hasłem "Stop wycince Polski". Stawili się przedstawiciele KOD, SLD, PO, PSL i Nowoczesnej. Wspólnie protestowali przeciwko niszczeniu demokracji w Polsce, przez PiS. Ponad 200 osób przemaszerowało zielonogórskim deptakiem sprzeciwiając się niszczeniu Trybunału Konstytucyjnego, prokuratury i sądownictwa, służb specjalnych, mediów publicznych, Wojska Polskiego, oświaty, służby zdrowia i samorządności w Polsce. Na manifestacji głos zabrało dwóch przedstawicieli SLD : Bogusław Wontor i Tomasz Nesterowicz. Apelowali o powstrzymanie dyktatury PiS, który niszczy demokratyczne struktury państwa, prywatność obywateli i finanse publiczne, zadłużając państwo na 30 mld. zł. Swoją polityką nienawiści doprowadzili do podziału Polaków na lepszych i gorszych, a w polityce zagranicznej zaprzepaścili dotychczasowy autorytet Polski w NATO i w Unii Europejskiej. Najbliższe wybory samorządowe i parlamentarne muszą położyć kres temu wszystkiemu, co widzimy w polityce obecnego rządu RP.