Cezary Wysocki

Urodzony w Zielonej Górze w 1982 roku, absolewnt wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu, Administracji Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sulechowie i Mechanizmów Funkcjonowania Strefy Euro na Uniwersytecie Zielonogórskim, Technik Geodeta, podoficer rezerwy Wojska Polskiego po Kursie Szkolenia Rezerw w Wyższej Szkole Oficerskiej Wojsk Lądowych im. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu. Działacz Społeczny i samorządowy. Twórca i współorganizator wielu przedsięwzięć i ewentów. Wicerzewodniczący SLD Zielona Góra. Koordynator działań medialnych SLD w Województwie Lubuskim. Pracownik Samorządowy.

- Współtwórca i prowadzący filmów o Pionierach Zielonej Góry pt. "Śladami Dziadków Naszych - Wspomienia Pionierów Zielonej Góry" oraz "Śladami Dziadków Naszych - Powojenna Zielona Góra"

- Jeden z twórców sukcesu odbudowy Boiska pod Hubą w Zielonej Górze ze środków Budżetu Obywatelskiego Zielonej Góry w 2014 roku o wartości 1 137 750 zł.

- Koordynator corocznej zbiórki darów dla potrzebujących organizowanej przez SLD Zielona Góra.

- Prywatnie kochający mąż i ojciec dwójki dzieci, biegacz amator, działkowiec.

Czarek jest prawdziwym socjaldemokratą, człowiekiem wrażliwym na sprawy innych. Taki samorządowiec przydałby się w każdym środowisku.” - Wojciech Olejniczak, minister rolnictwa, europarlamentarzysta, były szef SLD

"W wyborach miejskich nie patrzę na opcję polityczną, a na konkretnych ludzi zmieniających moje miasto na lepsze. Dzięki wielkiemu społecznemu zaangażowaniu Cezarego udało się odbudować boisko Pod Hubą! Wiem, że zrobi coś dobrego również dla Waszej społeczności” - Grzegorz Lipiec reżyser filmowy, założyciel SKY PIASTOWSKIE

* wszystkie pola są wymagane

• B